Op 24 februari tussen 12:30 en 18:00 organiseert onze studentenvereniging Hermes voor de derde keer haar job- en stage-event. Studenten van de verschillende opleidingen ingericht op de campus Schoonmeersen kunnen er kennismaken met de bedrijfswereld en zo een beter inzicht verwerven in wat hen te wachten staat na hun schoolloopbaan. Meer informatie over het evenement vind je in deze brochure.

Tot in 2011! 24 Dec 2010

De 12 eerste lesweken zitten er alweer op. We wensen onze studenten een vruchtbare blokperiode toe, met de feestdagen als lichtpunt en verademing. Moge 2011 alles brengen wat wenselijk is!

Citymesh doet het erg goed. De specialist in draadloze netwerken voor steden, boorplatformen en speciale evenementen hielp onlangs met dochteronderneming Rigmesh het olielek in de Golf van Mexico te dichten. Het bedrijf krijgt nu een kapitaalverhoging van 1 miljoen euro en verwacht zijn huidige boekjaar af te sluiten met een omzettoename van maar liefst 75 procent. Niks dan positieve geluiden dus uit de mond van Citymesh-CEO Mitch De Geest, die als TIWI afstudeerde in 2003.

Op maandag 29 en dinsdag 30 november organiseert de Hogeschool Gent haar eerste International Days. Naast infomomenten voor studenten die een buitenlandse ervaring willen opdoen, werd ook ruimte voorzien voor enkele gastcolleges door buitenlandse sprekers. De vakgroep Informatica nodigt zijn derdejaars en masterstudenten uit op dinsdag om 13:30 in auditorium P. Daar geeft prof. Frank van der Stappen een lezing over geometrische problemen in de robotica en de industriële automatisering. Samen met prof. Mark Overmars is hij initiatiefnemer van de opleiding Gametechnologie aan de Universiteit Utrecht.

(Ex-)collega Peter Dedecker, tegenwoordig volksvertegenwoordiger, laat van zich horen in het federaal parlement. Onlangs berichtten o.a. ZDNet en Datanews over Peters bijdrage omtrent open data bij de spoorwegen. Minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte vraagt de NMBS daardoor om zich flexibeler op te stellen bij het aanbieden van reisinformatie. Da’s goed nieuws voor onze studenten Tim Besard, Bart Bruynooghe, Pieter Colpaert en Jan Vansteenlandt, die nauw betrokken zijn bij het iRail-project.