Eerstejaars onthaald, voor elke tweedejaars een computer gevonden – niet vanzelfsprekend met al die studierichtingen –, derdejaars en schakelaars al even samen in de les gezien, en masterstudenten op weg gezet voor hun laatste semester met fulltime lesopdracht. We wensen iedereen een leerrijk jaar toe!

We vliegen er weer in! Op donderdag 23 september krijgen we andermaal bezoek van scholieren die graag kennismaken met de do’s en don’ts van beginnende (en gevorderde!) programmeurs. In een speelse workshop worstelen ze zich van spaghetticode (remember the 70s) via OOP naar eXtreme Programming en verder. Ook iets voor jouw klas? Stuur je leerkracht door voor een ruim aanbod!

… dixit Agoria, de federatie van de technologische industrie in een persbericht. In 20 jaar tijd halveerde het aantal ingenieursstudenten – een veeg teken voor onze kenniseconomie, waar ingenieurs zorgen voor onderzoek en innovatie, en zo voor jobs en welvaart. Hoe het met de inschrijvingen voor TIWI precies zit, en of we Agoria aan de felbegeerde vrouwelijke ingenieurs kunnen helpen, verneem je hier binnenkort!

Nieuwe website 1 Sep 2010

Welkom op onze nieuwe website! De vakgroep Informatica van het HoGent-departement Toegepaste Ingenieurswetenschappen stelt je hier graag de opleiding tot Industrieel Ingenieur Informatica voor. Ben je toekomstig student of net op zoek naar afgestudeerden? Wij zetten alles op een rijtje!

In november 2009 kwam de visitatiecommissie bij ons langs. De opleiding werd op verschillende vlakken als excellent bestempeld. Vandaag kregen we ook (het ontwerp van) de positieve beoordeling van onze accreditatieaanvraag toegestuurd. Concreet betekent dit: verdergaan op de ingeslagen weg!