Samen met de Provinciale Hogeschool Limburg start de vakgroep Informatica binnenkort een IWT TETRA-project op rond de inzetbaarheid van de HTML5-standaard. Voor dit project zijn we nog op zoek naar bedrijven die deel wensen uit te maken van de gebruikersgroep. Deze krijgen inspraak in het verloop van het project en bepalen mee het kader voor de ontwikkeling van geïntegreerde demonstraties. Deelnemen aan de gebruikersgroep vereist slechts een beperkte financiële bijdrage! Geïnteresseerde bedrijven verwijzen we graag naar de projectpagina.

LoQutus RAD Race 22 Jun 2012

Van 16 tot 18 oktober kun je op de Gentse Vlerick-campus deelnemen aan de LoQutus RAD Race. Onder het motto “Quick and dirty or all the way?” zullen duo’s bestaande uit laatstejaarsstudenten of net afgestudeerden drie avonden lang een applicatie bouwen in een technologie naar keuze. Op de tweede en derde avond zal hen worden gevraagd wijzigingen aan te brengen. Het team dat uiteindelijk de meest flexibele applicatie bouwt, wint een interessante prijs.

Ben je informaticastudent en lijkt het je wel wat om deze zomer mobiele apps te ontwikkelen voor de diensten van de Stad Gent? Dan is het project Code 9000 misschien iets voor jou!

Op donderdag 28 en vrijdag 29 juni vinden de masterproefverdedigingen van onze studenten plaats. Naar goede gewoonte is iedereen welkom, dus werp zeker een blik op de agenda!

De jaarlijkse enquête van Agoria zocht het uit: in vier jaar tijd groeide de ICT-sector met bijna 10.000 mensen, met nog eens evenveel open vacatures voor IT-analisten, projectbeheerders, software- en systeemontwikkelaars … Onze huidige studenten weten wat hen te wachten staat: werk, veel werk. Onze afgestudeerden voelen het ongetwijfeld ook: ervaring doorgeven en tegelijk zelf doorgroeien. Wij wensen hen allemaal veel succes en voldoening toe!