Vol trots mogen we melden dat Sven Van den Bliek met zijn masterproef “Ontwikkeling van een op ontologieën gebaseerd aanbevelingsalgoritme voor huishoudelijk voorraadbeheer” een gedeelde tweede plaats heeft behaald bij de Informatie Scriptieprijs. Onze gelukwensen!

En wat na TIWI? 25 Oct 2010

Goed nieuws voor afgestudeerde TIWI’s! Vanaf nu kan je op onze nagelnieuwe pagina Na TIWI terecht voor vacatures bij onze partners, info over verder studeren, en activiteiten voor alumni. Mogen we je meteen ook vragen om, indien nodig, je contactgegevens bij te werken? Bedankt!

Masterstudenten van alle ingenieursstudies worden uitgenodigd om op woensdag 13 oktober mee te rijden met de jobtrein. In elk rijtuig ontmoet je bedrijven en organisaties die morgen nood hebben aan enthousiaste ingenieurs. Mis je afspraak met de toekomst niet en schrijf je in! Zo kan je ’s middags in Antwerpen-Centraal ook nog eens genieten van een optreden van Mintzkov.

… gestart in een ICT-opleiding aan een Vlaamse universiteit of hogeschool, vertelt ons Agoria.
En hoe zit het bij TIWI? Vorig jaar hadden we 53 generatiestudenten in eerste bachelor, dit jaar 49 – een exacte weerspiegeling van dit cijfer. De instroom voor het schakelprogramma naar de master kende vorig jaar een piek, maar doet het dit jaar ook niet slecht: 65 nu, tegenover 39 in het academiejaar 2008–2009.
In totaal volgen een kleine 250 studenten de opleiding tot industrieel ingenieur informatica – via modeltraject, geïndividualiseerd studietraject, schakelprogramma of STERK.

Eerstejaars onthaald, voor elke tweedejaars een computer gevonden – niet vanzelfsprekend met al die studierichtingen –, derdejaars en schakelaars al even samen in de les gezien, en masterstudenten op weg gezet voor hun laatste semester met fulltime lesopdracht. We wensen iedereen een leerrijk jaar toe!