De masteropleiding industrieel ingenieur informatica werkt graag samen met uw bedrijf of instelling! We bieden reeds volgende mogelijke samenwerkingsvormen:

Masterproef

Uw bedrijf of instelling zorgt voor een welomschreven informaticagerelateerd probleem, en onze student laat er zijn kennis en enthousiasme op los in drie stappen: inwerkstage, reflectieperiode en realisatie in het bedrijf. Bekijk ook onze vaak gestelde vragen.

Stage

In de zomervakantie, vóór het masterjaar, kan de student een stage doen als keuzevak. De student draait dan 3 of 5 weken mee in het bedrijf, en realiseert een eigen project. Meer informatie op stagesite.

Vakoverschrijdend Project

Uw bedrijf of organisatie heeft een bepaalde probleemstelling, waarrond een proof of concept welkom zou zijn? Dit kan de vorm aannemen van een app, website, of software die op maat geschreven wordt? Dan kan deze vraag de basis vormen voor ons 'Vakoverschrijdend Project'. Studenten van 3e bachelor werken in groepen van vier à vijf, delen het werk op in verschillende sprints (afgewerkte gehelen die telkens meer functionaliteit bevatten), worden technisch begeleid door docenten, en laten het werk inhoudelijk afchecken door de opdrachtgever of klant: de organisatie of het bedrijf dat het onderwerp aanbracht.

Geïnteresseerd? Contacteer ons voor meer informatie! Ziet u de toepassing breder, en wil u graag de hele UGent-gemeenschap aanspreken om mee te werken aan uw idee, dan is de site https://www.callforchallenges.be the place to be.

Onderzoek en dienstverlening

U heeft een onderzoeksvraag waarvan u vermoedt dat wij er de knowhow voor in huis hebben? Ons onderzoek focust op softwareontwikkeling en computernetwerken, en verloopt in samenwerking met de onderzoeksgroep IDLab. Interesse? Wij luisteren!

Bedrijfsbezoek

Onze bachelor- en masterstudenten maken graag kennis met de informaticakant van uw bedrijf of instelling. Nodigt u uw toekomstig HR-kapitaal uit voor een bedrijfsbezoek? Contacteer ons voor meer informatie!