Industrieel ingenieur informatica

Universiteit Gent campus Schoonmeersen

Masterproef in de kijker

GPS-toestellen berekenen de kortste weg en reistijd tussen twee punten in een wegennetwerk. Hiervoor wordt standaard het algoritme van Dijkstra gebruikt. Het wordt iets ingewikkelder als er ook rekening moet gehouden worden met spitsuren en structurele files. In deze scriptie wordt een performante oplossing hiervoor uitgewerkt.

Onderzoek in de kijker

Natuurlijke taal heeft een erg ingewikkelde structuur, die schijnbaar willekeurig is samengesteld. Wie herinnert zich niet meer van de middelbare school hoeveel uitzonderingen er waren op de toch al ingewikkelde taalregels? Het onderzoek van Jan Cnops gaat na waar deze complexiteit vandaan komt. De centrale vraag van zijn onderzoek is hoe neuronen zich organiseren om taal te verwerken, en hoe ze zo taal scheppen naar eigen beeld en gelijkenis.