Industrieel ingenieur informatica

Universiteit Gent campus Schoonmeersen

Proficiat !

Dit academiejaar zijn er 47 Masters of Science in de Industriële Wetenschappen: informatica afgestudeerd. Proficiat aan allen!

Gepubliceerd op 15 september 2017

comments powered by Disqus

Masterproef in de kijker

Voor de volkssterrenwacht MIRA ontwikkelde Tim Besard een compleet multimediaraamwerk, dat de ruggengraat zal vormen van de volgende generatie interactieve museumkiosken van de organisatie. Het raamwerk steunt op het client-serverprincipe: met behulp van UPnP en Subversion worden de presentaties, die zijn opgemaakt in HTML5, automatisch naar alle kiosken verspreid. Door zorgvuldig te werk te gaan bij de keuze van zowel hard- als software, realiseerde Tim een kostenefficiënte oplossing; als vzw stelde het MIRA dit ten zeerste op prijs.

Onderzoek in de kijker

Ondanks de intussen wijd erkende voordelen van HTML5, aarzelen veel bedrijven om voluit voor deze nieuwe standaard te kiezen. Het doel van dit TETRA-project is om een grondige studie uit te voeren naar de mogelijkheden en beperkingen van HTML5, en dit via proof-of-concept-implementaties op bedrijfsschaal en wetenschappelijk onderbouwde testresultaten. Dit zal resulteren in een overdracht van expertise en kennis van de standaard naar de betrokken bedrijven.