Industrieel ingenieur informatica

Universiteit Gent campus Schoonmeersen

Masterproefverdedigingen juni 2017

Eind juni verdedigen een 35-tal studenten hun masterproef.  Naar goede gewoonte is iedereen welkom.

De verdedigingen gaan door op heel verschillende locaties, een beperkt aantal gaat door op campus Schoonmeersen. Raadpleeg de agenda voor de studenten uit de opleiding Informatie of  de agenda van alle studenten van de Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur.

Overzicht van lokalen voor de verdedigingen (met plannetje)

Gepubliceerd op 12 juni 2017

Masterproef in de kijker

Grote tv-schermen, je komt ze steeds vaker tegen in winkels van allerlei sectoren. Ze worden gebruikt voor een nieuwe vorm van reclame: digital signage. Cedric Vandewoude realiseerde als masterproef zo’n systeem op basis van Adobe Flex en AMFPHP. Zijn scriptie werd knap tweede bij de M&I/Partners Informatie Scriptieprijs.

Onderzoek in de kijker

Natuurlijke taal heeft een erg ingewikkelde structuur, die schijnbaar willekeurig is samengesteld. Wie herinnert zich niet meer van de middelbare school hoeveel uitzonderingen er waren op de toch al ingewikkelde taalregels? Het onderzoek van Jan Cnops gaat na waar deze complexiteit vandaan komt. De centrale vraag van zijn onderzoek is hoe neuronen zich organiseren om taal te verwerken, en hoe ze zo taal scheppen naar eigen beeld en gelijkenis.