Industrieel ingenieur informatica

Universiteit Gent campus Schoonmeersen

Masterproefverdedigingen juni 2017

Eind juni verdedigen een 35-tal studenten hun masterproef.  Naar goede gewoonte is iedereen welkom.

De verdedigingen gaan door op heel verschillende locaties, een beperkt aantal gaat door op campus Schoonmeersen. Raadpleeg de agenda voor de studenten uit de opleiding Informatie of  de agenda van alle studenten van de Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur.

Overzicht van lokalen voor de verdedigingen (met plannetje)

Gepubliceerd op 12 juni 2017

Masterproef in de kijker

Het aanbod van online nieuwsberichten is overweldigend. Aan de hand van de juiste aanbevelingstechnieken kan dit aanbod afgestemd worden op de gebruiker. De bestaande technieken zijn echter te traag voor het vluchtige nieuws: zij doen te zware berekeningen op te veel data. Schaalbaarheid van het aanbevelingssysteem is dus een cruciale factor om het verschil te maken en in realtime te kunnen reageren. Door te steunen op Apache Storm, een framework voor schaalbare systemen, wordt dit doel bereikt.

Onderzoek in de kijker

Ondanks de intussen wijd erkende voordelen van HTML5, aarzelen veel bedrijven om voluit voor deze nieuwe standaard te kiezen. Het doel van dit TETRA-project is om een grondige studie uit te voeren naar de mogelijkheden en beperkingen van HTML5, en dit via proof-of-concept-implementaties op bedrijfsschaal en wetenschappelijk onderbouwde testresultaten. Dit zal resulteren in een overdracht van expertise en kennis van de standaard naar de betrokken bedrijven.