Industrieel ingenieur informatica

Universiteit Gent campus Schoonmeersen

Masterproefverdedigingen juni 2017

Eind juni verdedigen een 35-tal studenten hun masterproef.  Naar goede gewoonte is iedereen welkom.

De verdedigingen gaan door op heel verschillende locaties, een beperkt aantal gaat door op campus Schoonmeersen. Raadpleeg de agenda voor de studenten uit de opleiding Informatie of  de agenda van alle studenten van de Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur.

Overzicht van lokalen voor de verdedigingen (met plannetje)

Gepubliceerd op 12 juni 2017

Masterproef in de kijker

Het aanbieden van cartografische thematische gegevens zoals o.a.  bedrijventerreinen en  natuurreservaten gebeurt steeds in combinatie met een basiskaart die de gebruiker toelaat om zich te oriënteren.  In deze thesis werd onderzocht op welke manier deze basiskaart kan worden samengesteld op basis van gegevens in eigen beheer.  Daarnaast werd vooral aandacht besteed aan de kwaliteit van de gegevens zoals de connectiviteit van het wegennetwerk.

Onderzoek in de kijker

Ondanks de intussen wijd erkende voordelen van HTML5, aarzelen veel bedrijven om voluit voor deze nieuwe standaard te kiezen. Het doel van dit TETRA-project is om een grondige studie uit te voeren naar de mogelijkheden en beperkingen van HTML5, en dit via proof-of-concept-implementaties op bedrijfsschaal en wetenschappelijk onderbouwde testresultaten. Dit zal resulteren in een overdracht van expertise en kennis van de standaard naar de betrokken bedrijven.