Industrieel ingenieur informatica

Universiteit Gent campus Schoonmeersen

Masterproefverdedigingen juni 2017

Eind juni verdedigen een 35-tal studenten hun masterproef.  Naar goede gewoonte is iedereen welkom.

De verdedigingen gaan door op heel verschillende locaties, een beperkt aantal gaat door op campus Schoonmeersen. Raadpleeg de agenda voor de studenten uit de opleiding Informatie of  de agenda van alle studenten van de Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur.

Overzicht van lokalen voor de verdedigingen (met plannetje)

Gepubliceerd op 12 juni 2017

Masterproef in de kijker

Vaak worden metadata toegevoegd aan multimediale bestanden, zodat deze gemakkelijker kunnen worden teruggevonden in databanken. Er bestaat echter een kloof tussen de manier van annoteren en de manier waarop gebruikers items zoeken. In haar masterproef onderzocht An De Moor technieken die kunnen bijdragen tot betere zoekresultaten. Door het gebruik van tag clouds en ontologieën, wordt bladeren en zoeken een fluitje van een cent. An boekte goede resultaten door haar werk toe te passen op Flickr en GeoNames.

Onderzoek in de kijker

Pieter-Jan Maenhaut tracht in zijn onderzoek efficiënte algoritmen te ontwikkelen, die gebruikt kunnen worden voor statische en dynamische plaatsing van componenten in de publieke cloud. Daarnaast besteedt hij ook extra aandacht aan multi-tenancy, en de bijhorende uitdagingen zoals beveiliging en eenvoudig beheer in de cloud.