Industrieel ingenieur informatica

Universiteit Gent campus Schoonmeersen

Masterproefverdedigingen juni 2017

Eind juni verdedigen een 35-tal studenten hun masterproef.  Naar goede gewoonte is iedereen welkom.

De verdedigingen gaan door op heel verschillende locaties, een beperkt aantal gaat door op campus Schoonmeersen. Raadpleeg de agenda voor de studenten uit de opleiding Informatie of  de agenda van alle studenten van de Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur.

Overzicht van lokalen voor de verdedigingen (met plannetje)

Gepubliceerd op 12 juni 2017

Masterproef in de kijker

De masterproef van Sofie De Cooman behandelde real-time lokalisatie van een observator die een camera draagt in een ruimte waar merktekens werden aangebracht. Wanneer de camera merktekens in beeld krijgt, worden deze uit het beeld geëxtraheerd en geïdentificeerd. Sofie ontwikkelde een toepassing die geschikte merktekens genereert, merktekens extraheert uit het beeld en de locatie bepaalt. Hiermee behaalde ze een verdienstelijke derde plaats bij de M&I/Partners Informatie Scriptieprijs.

Onderzoek in de kijker

Natuurlijke taal heeft een erg ingewikkelde structuur, die schijnbaar willekeurig is samengesteld. Wie herinnert zich niet meer van de middelbare school hoeveel uitzonderingen er waren op de toch al ingewikkelde taalregels? Het onderzoek van Jan Cnops gaat na waar deze complexiteit vandaan komt. De centrale vraag van zijn onderzoek is hoe neuronen zich organiseren om taal te verwerken, en hoe ze zo taal scheppen naar eigen beeld en gelijkenis.