Industrieel ingenieur informatica

Universiteit Gent campus Schoonmeersen

Gilles en Robin winnen Televic Award

De masterstudenten Gilles Bara en Robin De Roeck winnen de Televic Award met hun masterproef Dynamische visualisatie van diagnostische treindata. Proficiat Gilles en Robin.

Gepubliceerd op 15 mei 2017

Masterproef in de kijker

Grote tv-schermen, je komt ze steeds vaker tegen in winkels van allerlei sectoren. Ze worden gebruikt voor een nieuwe vorm van reclame: digital signage. Cedric Vandewoude realiseerde als masterproef zo’n systeem op basis van Adobe Flex en AMFPHP. Zijn scriptie werd knap tweede bij de M&I/Partners Informatie Scriptieprijs.

Onderzoek in de kijker

Ondanks de intussen wijd erkende voordelen van HTML5, aarzelen veel bedrijven om voluit voor deze nieuwe standaard te kiezen. Het doel van dit TETRA-project is om een grondige studie uit te voeren naar de mogelijkheden en beperkingen van HTML5, en dit via proof-of-concept-implementaties op bedrijfsschaal en wetenschappelijk onderbouwde testresultaten. Dit zal resulteren in een overdracht van expertise en kennis van de standaard naar de betrokken bedrijven.