Industrieel ingenieur informatica

Universiteit Gent campus Schoonmeersen

Gilles en Robin winnen Televic Award

De masterstudenten Gilles Bara en Robin De Roeck winnen de Televic Award met hun masterproef Dynamische visualisatie van diagnostische treindata. Proficiat Gilles en Robin.

Gepubliceerd op 15 mei 2017

Masterproef in de kijker

Wegens het groot aantal interessante use cases die voor indoorlocalisatie te bedenken zijn en het feit dat de GPS-technologie niet binnenshuis werkt, wordt er binnen de onderzoekswereld fervent op zoek gegaan naar alternatieven. Voor het localiseren werd er gebruik gemaakt van een Wireless Sensor Network (WSN) in combinatie met de Time of Arrival techniek (ToA). Uiteindelijk werd er een localisatie-oplossing gevonden die grosso modo 2 maal zo nauwkeurig presteerde als die van een gelijkaardige studie.

Onderzoek in de kijker

Sam Leroux tracht in zijn onderzoek deep learning technieken bruikbaar te maken in omgevingen waar resources niet in overvloed aanwezig zijn. Voorbeelden zijn robots, drones, smartphones en Internet-of-things applicaties. In veel gevallen zal er een beroep moeten gedaan worden op de cloud. In dit onderzoek wordt er nagegaan of er slimme manieren zijn om de berekeningen te delegeren naar de cloud, rekening houdend met de latency en de kost van de netwerkverbinding.