Industrieel ingenieur informatica

Universiteit Gent campus Schoonmeersen

Gilles en Robin winnen Televic Award

De masterstudenten Gilles Bara en Robin De Roeck winnen de Televic Award met hun masterproef Dynamische visualisatie van diagnostische treindata. Proficiat Gilles en Robin.

Gepubliceerd op 15 mei 2017

Masterproef in de kijker

Voor de volkssterrenwacht MIRA ontwikkelde Tim Besard een compleet multimediaraamwerk, dat de ruggengraat zal vormen van de volgende generatie interactieve museumkiosken van de organisatie. Het raamwerk steunt op het client-serverprincipe: met behulp van UPnP en Subversion worden de presentaties, die zijn opgemaakt in HTML5, automatisch naar alle kiosken verspreid. Door zorgvuldig te werk te gaan bij de keuze van zowel hard- als software, realiseerde Tim een kostenefficiënte oplossing; als vzw stelde het MIRA dit ten zeerste op prijs.

Onderzoek in de kijker

Natuurlijke taal heeft een erg ingewikkelde structuur, die schijnbaar willekeurig is samengesteld. Wie herinnert zich niet meer van de middelbare school hoeveel uitzonderingen er waren op de toch al ingewikkelde taalregels? Het onderzoek van Jan Cnops gaat na waar deze complexiteit vandaan komt. De centrale vraag van zijn onderzoek is hoe neuronen zich organiseren om taal te verwerken, en hoe ze zo taal scheppen naar eigen beeld en gelijkenis.