Industrieel ingenieur informatica

Universiteit Gent campus Schoonmeersen

Gilles en Robin winnen Televic Award

De masterstudenten Gilles Bara en Robin De Roeck winnen de Televic Award met hun masterproef Dynamische visualisatie van diagnostische treindata. Proficiat Gilles en Robin.

Gepubliceerd op 15 mei 2017

Masterproef in de kijker

De masterproef van Sofie De Cooman behandelde real-time lokalisatie van een observator die een camera draagt in een ruimte waar merktekens werden aangebracht. Wanneer de camera merktekens in beeld krijgt, worden deze uit het beeld geëxtraheerd en geïdentificeerd. Sofie ontwikkelde een toepassing die geschikte merktekens genereert, merktekens extraheert uit het beeld en de locatie bepaalt. Hiermee behaalde ze een verdienstelijke derde plaats bij de M&I/Partners Informatie Scriptieprijs.

Onderzoek in de kijker

Sam Leroux tracht in zijn onderzoek deep learning technieken bruikbaar te maken in omgevingen waar resources niet in overvloed aanwezig zijn. Voorbeelden zijn robots, drones, smartphones en Internet-of-things applicaties. In veel gevallen zal er een beroep moeten gedaan worden op de cloud. In dit onderzoek wordt er nagegaan of er slimme manieren zijn om de berekeningen te delegeren naar de cloud, rekening houdend met de latency en de kost van de netwerkverbinding.