Industrieel ingenieur informatica

Universiteit Gent campus Schoonmeersen

Samenwerken

De masteropleiding industrieel ingenieur informatica werkt graag samen met uw bedrijf of instelling! We bieden reeds volgende mogelijke samenwerkingsvormen:

Masterproef

Uw bedrijf of instelling zorgt voor een welomschreven informaticagerelateerd probleem, en onze student laat er zijn kennis en enthousiasme op los in drie stappen: inwerkstage, reflectieperiode en realisatie in het bedrijf. Bekijk ook onze vaak gestelde vragen.

Stage

In de zomervakantie, vóór het masterjaar, kan de student een stage doen als keuzevak. De student draait dan 4 of 6 weken mee in het bedrijf, en realiseert een eigen project. Meer informatie op http://masterproef.tiwi.ugent.be/stage/

 

Onderzoek en dienstverlening

U heeft een onderzoeksvraag waarvan u vermoedt dat wij er de knowhow voor in huis hebben? Ons onderzoek focust op softwareontwikkeling en computernetwerken, en verloopt in samenwerking met de onderzoeksgroep IBCN. Interesse? Wij luisteren!

Bedrijfsbezoek

Onze bachelor- en masterstudenten maken graag kennis met de informaticakant van uw bedrijf of instelling. Nodigt u uw toekomstig HR-kapitaal uit voor een bedrijfsbezoek? Contacteer ons voor meer informatie!

 

 

Waar zijn ze nu?

Binnen de opleiding wordt vaak samengewerkt met bedrijven en andere instellingen. Zo stroomden onze alumni al door naar …

Onderzoek in de kijker

Natuurlijke taal heeft een erg ingewikkelde structuur, die schijnbaar willekeurig is samengesteld. Wie herinnert zich niet meer van de middelbare school hoeveel uitzonderingen er waren op de toch al ingewikkelde taalregels? Het onderzoek van Jan Cnops gaat na waar deze complexiteit vandaan komt. De centrale vraag van zijn onderzoek is hoe neuronen zich organiseren om taal te verwerken, en hoe ze zo taal scheppen naar eigen beeld en gelijkenis.